Afdrogen met handdoeken? Dat kan anders en veel beter!

Vele bewoners en cliënten van de Hartekamp Groep ervaren afdrogen als vervelend. Ook het aankleden daarna kan veel irritatie oproepen, want na afdrogen met handdoeken blijft de huid klam en gaat kleding stroef over de huid. Spierverkramping, spasmes kunnen dit ritueel nog veel lastiger maken. Een akelige ervaring voor de persoon in kwestie. Voor onze dochter Laura , woonachtig op de Duinwijklaan in Beverwijk, is dat zeker aan de orde. Voor het verzorgend personeel is dit een zware inspanning en vergt veel geduld.

Enkele maanden geleden lazen wij een artikel over de Human Body Dryer, of Care Dryer, die je lichaam in 6 minuten volledig droog maakt, waarbij ontspanning optreedt en een goede doorbloeding. Aankleden gaat heel gemakkelijk omdat het lichaam echt droog is, de ontspanning blijft en de warmte ook aanhoudt. Geweldig! Wat zou het fijn zijn als de Human Body Dryer de nieuwe routine kan worden.

Na gesprekken met de ontwikkelaar Jurgen Cattel in Alphen aan de Rijn, de positieve test met Laura in de instelling Ipse de Bruggen in Nieuwveen, de medewerking van de Hartekamp Groep en de goedkeuring van de kantonrechter (vanwege bewind uitgave € 17.000) konden wij namens Laura de opdracht geven.

Sinds 11 april 2019 is de Dryer geïnstalleerd in de (groeps)badkamer. De Dryer is permanent bevestigd aan de muur, de douche-stretcher wordt er onder gereden en na het douchen is het een druk op de knop om de Dryer in 6 minuten zijn werk te laten doen. En het is een succes voor Laura en de 11 medebewoners in de dubbele woongroep! Het personeel is zeer enthousiast over dit eenvoudig te bedienen apparaat. Het werkt met infrarood lampen en met een uitgekiende luchtstroom die het lichaam volledig kan bestrijken.

Wij hopen dat dit apparaat zijn weg vindt in de Hartekamp Groep. Een evaluatie van Ipse de Bruggen van het gebruik door 8 cliënten gaf aan dat na 3,5 jaar de aanschafkosten er uit waren door de besparing op de waskosten van de handdoeken. Die evaluatie willen wij met de woongroep ook (laten) doen.

Kosten incl. btw:
Human Body Dryer € 17.000,=: rekening Laura
stroomvoorziening (in dit geval) € 900,=: 50% Hartekamp Groep, 50% Laura
onderhoudscontract € 515,= geheel Hartekamp Groep
stroomverbruik (minimaal): kosten voor woongroep
Voor meer info:
https://hbd.care/profiel-jurgen-cattel/
https://www.humanbodydryer.nl/

Contact met de woongroep via duinwijklaan28fg@hartekampgroep.nl. In overleg is ook een bezichtiging mogelijk.

Dirk van der Grijn,
vader van Laura en lid van de Centrale Vertegenwoordigersraad.

Lid worden van het Vertegenwoordigerspanel
We zijn blij dat steeds meer mensen zich aanmelden voor het vertegenwoordigerspanel.
Op deze manier hoef je niet veel te doen, maar wel je mening geven door het invullen van een vragenlijst.
Meld je aan want je betrokkenheid bij de zorg is zeer waardevol!

Zo bereikbaar mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op.
023 - 510 1400
Mail
Zorg aanvragen
Locaties