Kinderen

Vrijetijdsbesteding

Juist kinderen met een beperking hebben meer moeite om een leuke hobby of sport te vinden. Bij de Hartekamp Groep wordt daarom veel georganiseerd. Er zijn sport-, hobby- en muziekclubs door de week en activiteiten in het weekend. Veel kinderen die wonen binnen de Hartekamp Groep maken gebruik van deze activiteiten en ook deelnemers van buitenaf zijn van harte welkom.

Op stap in de buurt
Wil uw kind graag dingen in de buurt doen? Kijk dan op de sites van MEE Noordwest-Holland en MEE Amstel en Zaan. Daarop staat alles wat er speciaal voor kinderen georganiseerd is in de buurt, van sportclub, paardrijden tot knutselen. Vraag het ons als u wilt dat we met u meekijken naar het vinden van een passend aanbod. 

Een maatje
Sommige kinderen hebben een heel klein sociaal netwerk maar willen wel graag met iemand gezellige dingen doen. Zoals samen een hobby te delen – bijvoorbeeld samen met de trein of de bus. Of op de woning koekjes bakken of samen een spelletje te spelen. Een maatje is - in overleg met de begeleiding van de woning - aan te vragen voor iedereen die binnen de Hartekamp Groep woont via vtenv@hartekampgroep.nl

Stichting De Zevensprong
Bij Stichting De Zevensprong is van alles te doen voor mensen met een verstandelijke beperking. Paardrijden bijvoorbeeld maar ook speciale gymnastieklessen, voetbal en kanovaren. Ook worden er sportdagen georganiseerd en bijzondere evenementen als een tandem fietstocht. Kijk op www.stichtingdezevensprong.nl voor meer informatie.

Stichting De Baan
Stichting De Baan is een leuke club waar cliënten kunnen sporten of cursussen kunnen volgen. Zo is er een kookclub, dansactiviteiten en kan de cliënt meezingen in een koor. Ook is er een disco en zijn er verschillende mogelijkheden om leuke mensen te ontmoeten. Zoals een koffiemiddag, eetcafé en zaterdagsoos. Meer weten? Kijk op www.stichtingdebaan.nl