Prokkelweek 2017

Van 12-17 juni vond de 10e editie van de nationale Prokkelweek plaats. In de Prokkelweek worden verschillende prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking gerealiseerd. De Hartekamp Groep deed voor het tweede jaar actief mee.

Begin november startten de voorbereidingen binnen de Prokkelwerkgroep met daarin zes medewerkers en twee cliënten. Voor 2017 hebben zij er voor gekozen om voor de cliënten op het Hartekamp Terrein in Heemstede een Prokkeldag te organiseren rondom het thema duurzaamheid. Deze dag wordt georganiseerd voor de cliëntgroep met zeer kwetsbare mensen die niet zelf in staat zijn een Prokkelstage te lopen buiten het terrein. De werkgroep bedacht daar een mooie oplossing voor en haalde de verschillende bedrijven naar het Hartekamp Terrein in Heemstede. Waaronder energiebedrijf Nuon, Pieter Vermeulen Museum, Juttersgeluk, een boswachter van PWN, Spaarnelanden en Kringloopwinkel Snuffelmug. Samen met leerlingen van het Fioretti College en natuurlijk een aantal vrijwilligers hebben we er een ontzettend leuke dag van gemaakt! Wij willen daarom iedereen die heeft bijgedragen hartelijk danken.

Bekijk hieronder het korte filmpje van deze dag voor een sfeerimpressie!

Prokkelsterrenslag

Naast deze Duurzaamheidsdag zijn er nog veel meer activiteiten geweest. De week begon maandag met een leuke Prokkelsterrenslag in Utrecht. Daar kwamen 80 teams van mensen met en zonder een beperking samen om met elkaar te sporten. De Hartekamp Groep was goed vertegenwoordigd met 15 cliënten en 15 medewerkers van Nuon en Spaarnelanden. Er is de hele middag gesport, gedanst en samen plezier gemaakt!

Prokkelstages

Clienten die dit kunnen mogen ook op Prokkelstage bij een bedrijf naar keuze met thema duurzaamheid. De cliënten van locatie de Raak zijn zelf op Prokkelstage geweest bij de bedrijven waar zij het industrieel werk voor doen. Cliënten vonden het geweldig om te zien waar de producten die zij maken naar toe gaan.

Ook de Beleidsstages werden dit jaar weer door de cliënten bezocht. Drie cliënten zijn donderdag 15 juni de hele dag in de Eerste en Tweede Kamer geweest in Den Haag en hebben verschillende ministers gezien en gesproken.

Kortom, het was weer een enorm leuke week met verschillende ontmoetingen! In 2018 gaan we weer Prokkelen, dan is de week van 4 juni t/m 9 juni 2018. 

Eerst wachten we in spanning af tot 30 juni wanneer in Utrecht de Gouden Sprokkel bekend wordt gemaakt. De Hartekamp Groep is hiervoor genomineerd met de Duurzaamheidsdag!

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel dit nieuwsbericht