‘Veel in hout’ volledig onder vlag De Hartekamp Groep

Dagbesteding ‘Veel in hout’ volledig onder vlag De Hartekamp Groep.

Sinds 2015 is  ‘Veel in Hout’ een kleinschalige ambachtelijke houtwerkplaats in Heemskerk waar mensen werken met een lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, chronische ziekte of verstandelijke beperking. Tot nu toe is het een samenwerkingsverband geweest tussen De Hartekamp Groep en Heliomare. Vanaf 1 juli zal De Hartekamp Groep de ondersteuning bieden aan alle cliënten die bij Veel in Hout werken. Op donderdag 29 juni was het overnamemoment!

Heliomare Dagbesteding wil zich weer volledig gaan richten op revalidatie en daarom hebben zij verschillende organisaties in de regio gevraagd de dagbesteding van hen over te nemen. De huidige medewerkers bij Veel in Hout zullen vanaf 1 juli volledig bij De Hartekamp Groep werken.

 

(Jan Bauer (Voorzitter De Hartekamp groep) en Patricia Esveld  ( Voorzitter Heliomare)

Voor de 19 cliënten en vele vrijwilligers zal er weinig veranderen. De dienstverlening, locatie en medewerkers blijven hetzelfde. Wij zijn blij dat ook dezelfde vrijwilligers zich blijven inzetten voor de cliënten! De vrijwilligers werden daarom vandaag tijdens het tekenmoment in het zonnetje gezet.

Veel in Hout is een prettige werkplek voor cliënten en medewerkers en ze maken prachtige houten producten. De cliënten werken hier enthousiast aan. Hun inzet levert een eindproduct wat er mag zijn. De taken voor cliënten die in de werkplaats werken, zijn aangepast aan de vaardigheden en mogelijkheden, maar worden ook bepaald door het product of opdracht. Wie één hand niet goed meer kan gebruiken of wie afhankelijk is van een rolstoel , kan met aanpassingen nog wel zagen, frezen,  lakken of monteren.

Benieuwd wat er gemaakt wordt? Kijk dan eens op www.veelinhout.nl!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel dit nieuwsbericht